dimecres, 2 de febrer del 2011

Xerrada amb les coordinadores del projecte Centenari Solidari

Mª Luz i Belén, les nostres "contactes" amb l'escola Ligaba Beyene, estigueren dilluns passat a la sala d'actes per tal de contar els xiquest i xiquetes de primària com havia estat l'experiència de portar a Etiòpia els seus dibuixos i cartes i quina va ser la resposta dels nostres amics.

Els van mostrar un video del seu últim viatge, de com els xiquets i mestres d'aquell col·legi rebien amb gran alegria un regal únic: algú, a molts quilòmetres d'allà, els feia arribar un dibuix i unes lletres d'amistat i germanor. Tots volien tindre'n un d'aquells regals, però en són més de quatre mil alumnes! i les nostres cartes només es pugueren repartir, com a incentius o premi, entre els qui en tenien millors notes o comportament. Potser algún dia en farem un altre enviament perquè els hi arribe a tots!

Ens ensenyaren els seus costums, cantant l'himne a l'hora d'entrar al col·le, l'estat de les seues aules, qui són els seus mestres, com és el seu pati o la seua biblioteca...

Responent les moltes (i inteligents) preguntes dels xiquets, Mª Luz i Belén ens van contar que les seues festes de Nadal comencen el dia 7 de gener, que l'escolarització va dels 7 als 14 anys, que hi ha 4000 alumnes dividits en dos torns, de 8 a 12 i de 12 a 16 hores, que els llibres que usen s'han de tornar al col·le a final de cada curs, o que cada classe té uns 60 alumnes!
Quan acabà la sessió amb els xiquets, també els pares i mares puguérem vore el video i fer preguntes (foto).

Està clar que és un projecte molt bonic, i que no s'ha de quedar únicament en paraules. Tenim l'oportunitat de materialitzar la nostra solidaritat i germanor amb un col·legi amic amb les nostres aportacions econòmiques. Recordeu que fins divendres podeu portar el sobre amb la vostra aportació al vostres tutors o a direcció del centre. Us mantindrem informats de tot el que es puga aconseguir i de quina serà la finalitat. 

1 comentari:

  1. Els xiquets i les xiquetes de 1r i 2n hem anat hui a veure l'exposició i el video de l'escola d'Etiòpia. Ens ha agradat molt i tenim moltes ganes d'escriure més cartes perquè hem vist les cares d'il·lusió i alegria que tenien.

    ResponElimina