dilluns, 28 de febrer del 2011

Acte de presentació dels Cent Anys

El passat 24 de febrer tingué lloc la presentació formal del programa d'actes dels Cent Anys del CEIP Cervantes. Francesc Català, director del centre, va obrir l'acte amb un discurs què reproduirem ací, seguit del president de l'AMPA, Enrique Díes i la coordinadora de la comissió Cent Anys, Yolanda Verdú. La presentació va servir per recordar i agrair l'herència que ens van deixar tots i totes aquells que hi han passat abans que nosaltres, des del personal d'administració i serveis, mestres, equips directius, pares, mares, xiquets i xiquetes, i d'altra banda per encoratjar els qui ara hi som per continuar el treball de prestigiar un col·legi de futur, de qualitat i progrés.

Paco Català, director del centre, i Enrique Díes, president de l'AMPA
Es va fer un recorregut pels actes que se n'han fet fins ara, amb una menció especial al nostre agermanament amb l'Escola Ligaba Beyene, d'Etiòpia. Mª Luz i Belén, les coordinadores del projecte de col·laboració, hi van intervindre per explicar-nos com ha estat rebuda la iniciativa allà i per contar-nos que la recaptació de diners per part del nostre col·legi ja està en els 2700 euros. Tot un èxit, que esperem ampliar amb la venda de cartells, material i amb altres campanyes de conscienciació.

Aspecte del saló, i Belén i Mª Luz intervenint
També ens detinguèrem a explicar què s'està fent respecte a Carnestoltes, que recordem enguany anirà dedicat, com no, als nostres avantpassats, a com es vestia allà pel 1910. Presentàrem els models que se n'han fet amb aquest motiu i ens contaren com d'avançats van ja els vestits que les diferents classes estan preparant... realment eixirà un Carnestoltes ben lluidor!


Finalment es va fer un recorregut pels actes que encara estan per fer: l'Auca que s'està preparant i que si tot va bé es convertirà en un dels emblemes d'aquesta commemoració dels Cent Anys, amb una ubicació permanent al nostre centre i la seua publicació i distribució entre els nostres xiquets. El video o Lipdub, que convertirà el col·legi en una gran festa, i que projectarà la nostra cel·lebració (gràcies a Youtube) més enllà dels murs del centre... al ciberespai!

Amparo mostrant el retallable
I per últim es va presentar el projecte de l'exposició que tenim prevista com a remat de la commemoració, amb una mostra pública de tot el treball que s'està fent, de manera silenciosa però constant i molt el·laborada, de recopilació, digitalització, classificació i difussió del nostre patrimoni documental.

També tinguèrem temps per presentar la imatge pública dels Cent Anys, amb la mostra i explicació per part del seu autor, Josep Vicó, del cartell commemoratiu. La seua difusió es farà entre totes les classes i fins i tot en tot l'entorn del col·legi, en els comerços i centres del barri. Les pancartes dels accesos al centre, enganxines, punts de lectura i fins i tot el nou disseny d'aquest blog completen el que és la part d'imatge i difusió. Està en projecte la possibilitat d'editar samarretes, i en poc de temps posarem també a l'abast de tots i totes un retallable (fantàstic!) que Amparo Oliver, mare d'una xiqueta d'infantil, n'ha fet i que ens va presentar a l'acte.

Director, president de l'AMPA i part de la Comissió

Encara queda molt per fer, però amb la col·laboració de tots i totes vosaltres, tindrem una commemoració digna del que representa complir Cent Anys.

3 comentaris:

  1. Va ser un acte molt bonic! Gràcies pel resum.
    I vull dir que m'encanten les pancartes, el cartell (com a tothom!) i la nova imatge del blog Ara anem per carnestoltes, i tota la resta... Enhorabona a tots!

    ResponElimina
  2. Muy bonito el cartel y las pancartas...enhorabuena al artista!!!!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies pels vostres comentaris! Des de la comissió us animem a participar en tots els actes... els cent anys són una data única i irrepetible! No desaprofitem l'oportunitat de gaudir-ne!

    ResponElimina