Centenari Solidari

Les nostres emissàries ja han tornat d'Etiòpia!!! 


Els dibuixos i les cartes dels nostres xiquets els han encantat als alumnes de l'escola LIGABA BEYENE. Estaven molt contents i als seus mestres els va agradar molt la idea. Els dibuixos s'han repartit als millors alumnes i ells ens han contestat. Tenim 144 dibuixos i cartes! Els exposarem el dia de la Pau (31 de gener), amb fotos i alguns objectes típics.
Per poder fer els dibuixos, Mari Luz i Belén, les encarregades del projecte, van haver de comprar-los papers i llàpiços de colors (que els mestres van tallar amb un ganivet per repartir...). És un primer pas en el nostre ànim de celebrar els cent anys del nostre col·legi des de la solidaritat amb altres col·legis... ara cal fer un pas més: a veure si podem col·laborar per que puguen comprar material escolar i llibres per a l'escola!


Volem compartir aquesta celebració de 100 anys d'educació amb altres xiquets i xiquetes que no tenen la sort de tenir en la seua escola tots els recursos dels quals disposem nosaltres.Els pares d'un antic alumne del Cervantes estan col·laborant amb una escola d'Etiòpia, a l'Àfrica. Ells han aconseguit un projecte amb la Universitat de València per rehabilitar el seu edifici. Nosaltres també hi podem col·laborar, per millorar les seues condicions i el seu material escolar, i per això, al llarg del curs farem diferents activitats a la fí de replegar diners.



Ara, el primer que volem és conéixer-los i que ells ens coneguen. Els pares encarregats del projecte viatjaran allà al Nadal, i volem que porten cartes i dibuixos dels nostres xiquets. Quan tornen esn portaran les seues respostes!
L'escola es diu Ligaba Beyene, i ací teniu algunes dades interessants:

Superfície total dels terrenys de l’escola: 34.680 m2 (aprox.)
Nombre d’alumnes: 4052
Nombre de classes: 40
Nombre de professors: 72
Nombre de xiquets per aula: 75 de mitjana
Nivell d’estudis: de 1er a 8é grau (de 7 a 14 anys)
Estudiants amb necessitats especials: 10 cecs, 42 sortmuts i 22 deficients mentals. 


Es troba al poble de Soddo, que té aproximadament 85.000 habitants.
Compta amb 10 escoles públiques d’ensenyament primari i 2 escoles públiques d’ensenyament secundari.
Es troba en una de les zonas més pobres d’Etiòpia, Wolaitta, a on el 92% de la població viu en àrees rurals, i la principal activitat són les tasques agrícoles.
El 46% són xiquets i aproximàdament el 60% de la població és analfabeta.