diumenge, 15 de maig del 2011

Divendres 13 de maig de 2011. Un dia per recordar

Sense cap dubte, estem davant un dels moments més emotius i intensos de tot el que portem de cel·lebracions dels Cent Anys del Cervantes! Modernitat i tradició, futur i passat coincideixen en aquests dies. Per un costat, hem volgut mirar cap al futur amb l'aprofitament de les noves tecnologies i fent-ne ús d'un dels símbols de l'avantguarda: Youtube, on hi publicarem els pròxims dies el video que el divendres estiguérem gravant al col·legi. 
Per l'altre,  a hores d'ara, al nostre centre hi ha una exposició amb tots els records, fotografies i documents que ens permetran una mirada al nostre passat, un homenatge als nostres predecesors i els nostres orígens.

La gravació del Lipdub dels Cent Anys
Després de setmanes de treball, reunions, proves i assatjos, per fí el passat divendres, a les 9 del matí posàrem en peus tot el col·legi per tal de gravar el vídeo dels Cent Anys, un lipdub commemoratiu que havia de fer un recorregut mostrant el centre i tot el nostre potencial i  recursos: el menjador, les variades activitats extraescolars, el saló d'actes, el gimnàs, aules, els tres patis o la nostra sala de jocs, tot ple de gom a gom per pràcticament tots els alumnes del Cervantes (600 xiquets i xiquetes!) i els seus mestres, monitors, personal de neteja, cuineres i l'AMPA.
Després d'una passada previa avisant les classes perquè estigueren preparades, l'equip de gravació anava fent el recorregut i al seu pas tots i totes havíen de fer la seua coreografia: alçar mocadors, tirar pilotes o fer volantins, al temps que ballaven i cantaven al ritme de "Qualsevol nit pot sortir el sol" (el tema de Jaume Sisa en versió dels Manolos). Una vegada la càmera havia passat, tot el col·legi es va concentrar en el pati central per acabar la festa amb confeti i globus, i el fantàstic concert del grup d'Antonio Jamás (Toni) amb el mateix tema però en la seua versió i amb la lletra adaptada per Vicent Borrego.
A les 11'15  (com estava previst) havíem acabat, amb la sensació que deixa haver viscut una gran festa, única, digna d'un centenari, i que serà recordada per molt de temps.



 
L'equip tècnic i coordinadors de la comissió Cent Anys volem donar des d'aquest blog les gràcies a tota la comunitat escolar per la seua implicació i la seua confiança en aquesta aventura. A l'equip directiu, Francesc Català, Inma Mascarós i Elena Martínez per no dubtar ni un moment del projecte, pel seu treball des de dins del col·legi i per les facilitats que ens han donat. A les mestres d'infantil i primària, pel seu treball amb els xiquets i xiquetes en la preparació de les coreografies, per la seua paciència infinita i per la seua col·laboració. Una menció especial a Josevi i Fernando, per la seua gran disposició i amabilitat. Als monitors d'activitats extraescolars i de menjador per la seua  participació, moltes vegades fora del seu horari de treball. Al personal del centre, conserges, neteja, i cuineres, per la comprensió i per entendre que aquesta també era la seua festa. Als pares i mares del col·legi, a l'AMPA i a la seua junta, per la pasió i dedicació que han posat en aquest projecte i en general en la cel·lebració del Cent Anys del Cervantes. A Toni i el seu grup per la fantàstica versió i festeta que ens oferiren per acabar. I per últim, als xiquets i xiquetes del Col·legi Públic Cervantes, per la seua energia, alegria i  paciència. Aquests últims són els autèntics protagonistes d'aquest i de tots els actes dels Cent Anys. 
Enhorabona a tots i totes, per fí, per haver participat d'un acte tan complex i difícil però tan gratificant i divertit com és un 'lipdub', una activitat col·lectiva, sense protagonismes ni diferències, que ens identifica una vegada més com una gran família.

Encara no sabem com serà el video. El muntatge està ara en procés d'el·laboració en mans de Pascual, el nostre càmera i professional del món audiovisual (Producciones La Hormiga). Però independentment de com eixirà, el seu èxit ja és una realitat. L'èxit va ser quan el divendres aconseguírem reunir tota la comunitat escolar per aquest projecte comú. Enhorabona doncs!

Inauguració de l'Exposició

Ja de vesprada, a les 18 hores va tindre lloc l'altre gran acte de la jornada, la inauguració de la gran Exposició dels Cent Anys. Amb aquest motiu aconseguírem reunir un bon grup d'antics alumnes, mestres i directors del passat del col·legi, així com bona part del claustre de mestres actual.
Va ser un acte molt emotiu, ple de significat, de reconeixement i homenatge a les generacions que ens hi van precedir, però també d'encoratjament i reafirmació dels nostres valors com a escola pública, valenciana i de qualitat, en paraules del nostre director Francesc Català durant el seu emotiu discurs (que podeu llegir íntegrament punxant ací).
Yolanda Verdú, comissària de l'exposició, va indicar que s'ha fet un gran treball, però que no és més que l'inici d'un camí de recuperació i posada en valor del gran arxiu històric que conté el Cervantes, al servei de la comunitat escolar i la ciutat en general, d'ara i per generacions futures.
El president de l'AMPA, Enrique Díes, va demostrar les seues dotes interpretatives, "cantant-nos" literalment l'Auca que resumeix la història del Cervantes i que podeu vore a l'entrada del col·legi.




Passàrem en eixe moment a gaudir de l'exposició en si, contemplant l'ingent volum de material didàctic, plànols, fotografies, documents, joguets i material audiovisual que es conserva del Col·legi Cervantes, tot ell perfectament datat, estructurat i explicat en un sèrie de panells que hi ha al llarg de tota la primera planta de l'edifici.
L'exposició culmina amb una recreació del que podia ser un aula del passat, on podem fer-nos aquelles fotografies escolars que encara conserven els nostres majors.

L'acte es va tancar amb un fantàstic refrigeri a càrrec de l'empresa Colevisa, que va arredonir un dia tan i tan intens del que no podrem més que guardar un gratíssim record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada